Zomercursus Epidauros

Twee weken onderdompelen in het Griekse theater

Euripides Smekelingen · Epidauros 2006 · foto Raoul Christen

Sinds 2001 wordt jaarlijks vlak bij het antieke theater van Epidauros een zomercursus georganiseerd door het European Network of Research and Documentation of Performances of Ancient Greek Drama. De cursus is bedoeld voor studenten theaterwetenschap en klassieke talen die een aantoonbare belangstelling hebben voor het antieke drama.


De cursus

In deze zomercursus staat de opvoeringspraktijk van het Oud-Griekse theater centraal. Dit betreft zowel opvoeringen in de oudheid zelf, als de receptiegeschiedenis en de hedendaagse theaterpraktijk. Een internationaal team van docenten die hun sporen hebben verdiend in de academische wereld en in de theaterpraktijk, is verantwoordelijk voor het onderwijs. De onderwerpen worden jaarlijks afgestemd op de voorstellingen die ten tijde van de cursus in het grote theater van Epidauros te zien zijn.

In de laatste jaren vond de zomercursus plaats op verschillende locaties, buiten de vaste periode in Epidauros. Zo koos de organisatie bijvoorbeeld voor Laurion en kaap Sounion ten zuiden van Athene, niet ver van het oude theater van Thorikos.

Actuele informatie over de zomercursus is te vinden op de website van het European Network Arc-net.

Website European Network of Ancient Greek Drama